15 pametnih dnevnih navad

Uspešno življenje. Kakšna je skrivnost?

V stvareh, ki jih počnete vsak dan. Smo, kar večkrat počnemo. Skrivnost uspešnega življenja je v navadah.

 

 

 

 

15 pametnih dnevnih navad.

Sprejmite izzive in postavite tudi sebe kdaj pod vprašaj.

Postavite se kdaj pod vprašaj, da boste vedeli kaj je res, kaj drži. Veliko je v kritičnem razmišljanju. Poskusite najti navdih, da objektivno razmišljate zunaj svojega polja. Odprite se za okolje in za različne ljudi. Vaš cilj naj bo ustvarjanje. Ne postavite nalepke in filtre nase, kot da je samoumevno.

 

Živite v prihodnosti.

Napovedujte si prihodnost sami. To je lahko vaša dnevna navada, da živite v prihodnosti in je prisotna le vaša preteklost.

 

Vladajte času in ne obratno.

Upravljanje s časom je ustvarjanje bogastva.

 

Gibajte se vsak dan.

Naj vas preprosti izgovori, da nimate časa ne odvrnejo od verjetnosti. Razumite, da je vaše zdravje in dobro počutje pomembno, ne glede na ceno.

 

Jejte zdravo.

Uravnotežena prehrana, organska ali ne, niti ni tako pomembno. Vlagajte najprej v sebe. Naložba v način prehranjevanja bo odtehtalo vaše zdravje.

 

Živite minimalistično.

Ne kupujte stvari, ki jih ne potrebujte. Živeti v presežkih ni najboljša praksa. Ugotovite kaj je nujno, kaj je luksuz in kaj je navada.

 

Berite dnevno.

Branje je koristna vaja za telo in misli. Ne pustite veliko potencialnega znanja neizkoriščenega. Izostrite svoj um in dušo.

 

Naučite se vsak dan nekaj novega.

Z učenjem in razmišljanjem boste iz priložnosti potegnili največ. Nevarnost prihaja iz nevedenja.

 

Pokažite, da ste hvaležni.

Hvaležnost je velika navada za vsakogar za vsakdan. Je dober način na poti k pozitivnemu.

 

Spustite gledanje televizije in ukvarjanje s socialni mediji.

Izklop možganov pred televizijo, Facebook-om, Twitter-jem je slabo duševno udobje. S tem si pomagate nič drugega kot začasno pozabiti. Služi zgolj kot orodje odvračanja. Čas, ki teče, da pozabite na probleme, je največji problem.

 

Zbudite se zgodaj.

Zgodnje zbujanje je uporabno orodje za samoreflekcijo in meditacijo v vsakdanjem življenju. Imejte dovolj časa pred delom za razmišljanja.

 

Naučite svoje otroke razmišljati namesto, da jim govorite kaj naj razmišljajo.

Veliko branja in učenja je pomembno. Pomembno pa je vedeti tudi to, da se prenašajo te navade na otroke. Aktivno sodelujte s svojimi otroki v pogovorih in deljenju mnenj brez obsodb.

 

Spoznajte koga novega.

Večina ljudi je strah govora v javnosti. Premagajte ta stran s srečanji, sodelovanjem ali v preprostem pogovoru z nekom novim vsak dan. Tako boste zgradili samozaupanje.

 

Naredite si dnevni seznam opravil.

Podroben seznam dnevnih opravil, kateremu lahko sledite. Tako boste vedeli kaj je potrebno storiti in lažje se boste osredotočili na vsako naslednjo stvar.

 

Ohranite stvari preproste.

Poenostavite vse kar ni pomembno okoli vas, da odpravite veliko preprostih manjših odločitev, ki zasedajo dan, kot je na primer kaj obleči.

 

Lažje je reči kot storiti. Vendar vredno se je potruditi.Komentarji so onemogočeni.

Call Now Button