Aromaterapija za harmonijo telesa in uma

Kaj je aromaterapija?

Aromaterapija je praksa z uporabo naravnih olj, pridobljenih iz raznovrstnih cvetov, lubja, listov, korenin ali drugih delov rastlin za izboljšanje psihičnega in tudi fizičnega počutja. Sodi med obliko alternativne medicine, ki se vse pogostejše uporablja v praksi zaradi blagodejnih učinkov na vsesplošno počutje, saj ima veliko teh eteričnih olj na voljo razne zdravilne lastnosti. Zgodovina uporabe eteričnih olj sega že v številne stare civilizacije.

 

 

Kako aromaterapija deluje?

Eterična olja se lahko asorbirajo skozi kožo od kjer potujejo skozi krvni obtok in lahko spodbudijo celovito delovanje na telo. Prav tako so arome primerne za inhalacijo s čimer spodbujajo delovanje možganov. Lahko se uporablja kot dopolnilna terapija ali pa vsakodnevno za splošno dobro počutje. Vsesplošno poznane so tudi aktualne uporabe pri masažah, kopelih, kot obkladki in pri negi kože.

 

Pravilna izbira eteričnega olja.

Zaradi vsebine nekaterih kemikalij obstaja zaskrbljenost glede varnosti zaradi morebitnih škodljivih učinkov. Močno koncentrirana eterična olja lahko povzročijo draženje kože, kadar se uporabljajo v nerazrečeni obliki. Običajno taka eterična olja redčimo z olji za lokalno uporabo na primer olivnim, kokosovim ali jojobinim oljem. Prav zaradi kemične sestave eteričnih olj velja pravilo previdnosti uporabe tovrstnih izdelkov.

 

Praktična uporaba eteričnih olj.

Eterična olja se lahko uporabljajo za:

 

Razlika med eteričnimi in dišavnimi olji.

Dišavna olja, ki so običajno tako tudi označena niso enaka eteričnim oljim po sestavi. Ponavadi dišavna in parfumirana olja vsebujejo sintetične kemikalije in ne zagotavljajo terapevtske prednosti eteričnih olj. Tovrstna olja ponavadi vsebujejo le minimalno količino eteričnega olja zatorej ne sodijo pod celostno aromaterapijo. Izdelki aromaterapije so čisti in povsem naravni.

 

Številne druge prednosti eteričnih olj.

Poleg terapevtskih učinkov na fizično in psihično raven so eterična olja koristna tudi na druge načine. Lahko se uporabljajo v gospodinjstvu in pri pranju perila. Nekatera delujejo tudi kot naravni repelent insektov. Citronele sveče na primer odganjajo komarje.

 

Prevzemite nadzor nad vašim vsesplošnim počutjem.Komentarji so izklopljeni.

Call Now Button