Energija, največje darilo narave

Zbistrite um, poživite duha in okrepite telo.

Energija teče skozi in okoli nas, ki neposredno vpliva na naša čustva, narekuje naše želje in ima globok vpliv na naše življenje. Lahko se učinkovito, duhovno in popolnoma na naraven način osvobodite osebnih omejitev in začnete živeti po svojih pogojih. Začutite svojo življenjsko silo, duhovno energijo. Naučite se prepoznati vibracijske frekvence energije. Vaše misli so energija. Vaša čustva so energija. Zavestno ali nezavestno ste uglašeni z energijo drugih ljudi. Ključ za vašo energijsko ozaveščenost je, da opazite spremembe, ne le fizičnih (svetloba, zvok, temperatura,…), ampak tudi subtilne spremembe, ki jih prinaša duhovna energija (občutek vročine ali mraza brez vira, mravljinčenje kot statična elektrika, občutek lahkotnosti ali teže, občutek otrplosti,…). Da postanete bolj uglašeni s svojo lastno energijo, meditirajte. Uskladite se z vašim telesom in občutite občutke v telesu, ko se pojavijo. Vedno poslušajte svojo intuicijo in pojdite skozi življenje v svojem tempu.

 

Za… zdrav duh v zdravem telesu.

Bodite srečni. To si zaslužite.

 

Čas namenjen samo vam… meditacija za sproščanje.

Pozabite na vsakodnevne skrbi in živite v sedanjem trenutku.

Za začetek sprostitvene meditacije najdite prijeten, miren prostor. Zaprite oči in pustite, da vaše skrbi odnese. Vzemite nekaj globokih vdihov, razširite trebušno prepono v predelu trebuha. Sprostite svoje telo od glave do nog. Osredotočite se na vsak del telesa in opazujte kako se sprošča. Osredotočite se na tok diha. Opazujte svoje misli, čustva. Sprva se lahko vaš um “sprehaja” vendar z rednim izvajanjem vaj ga lahko usposobite, da se osredotoči na trenutek. Ko ste pripravljeni, počasi odprite oči.

 

Vdihnite globoko… dihalna vaja.

Upočasnjeno in poglobljeno dihanje, ki sprošča in razbremeni stres za vsakogar.

Dihalna vaja globokega dihanja znana tudi kot preponsko dihanje je lahko del vaše dnevne rutine. Vaja dihanja je skozi membrano in ne le tipično plitko, hitro dihanje. Lahko deluje kot most v telesnih funkcijah ter pomaga vzpostaviti ravnovesje s čimer posledično okrepimo fizično in čustveno zdravje. Spodbuja sproščenost, ki ima za posledico manj napetosti in splošen občutek dobrega počutja.

Položite eno roko na prsi in drugo na trebuh. Ko skozi nos počasi globoko vdihnete, bi se morala roka na trebuhu dvigniti višje od tiste na prsih. Počasi izdihnete skozi našobljene ustnice. Ponovite vajo. To je le ena od mnogih dihalnih vaj, ki sčasoma ob rednem izvajanju postaja naravna in izboljša notranji telesni ritem.

 

Začutite lastno energijo in energijo okoli vas.Komentarji so izklopljeni.

Call Now Button