Gradovi, potovanja skozi stoletja

Grad Raka
ORGANIZIRANO STROKOVNO VODENJE PRENOVLJENEGA GRADU RAKA NA DOLENJSKEM / Kontakt Melita Pirc GSM 040 575 798, EMAIL melita.pirc@mpgroup.si.

Gradovi, unikatna in nezamenljiva dediščina.

Gradovi in njihove okolice predstavljajo unikatno in nezamenljivo dediščino, ko se sprehajamo po poti skozi stoletja. Znotraj njihovih zidov se prepleta preteklost, sedanjost in prihodnost. Nekateri so obnovljeni in dostopni širši javnost drugi pa na to priložnost še čakajo. Prestavljajo bogat vir raznovrstnih legend, zgodb in ne navsezadnje tudi velik potencial ne samo iz umetnostno zgodovinskega vidika temveč tudi še ne povsem izkoriščen gospodarski potencial. Poleg različnih zanimivih arhitektur, arheoloških zbirk, mističnih zgodb zgodovinskih dogodkov se v nekaterih danes že odvijajo raznolike aktivnosti.

 

Več kot le mogočni grajski zidovi.

Gradovi in njihovi prostori so odličen prostor za obstoj muzejev, galerij in v nekaterih tudi za izvajanje gastronomskih dejavnosti. Za mogočnimi grajskimi zidovi se že sama po sebi odkriva posebna kulturna in naravna dediščina, ki jo nekateri zmorejo predstaviti na originalen način ter izkoristiti ta potencial. Ambient za posebne dogodke, prireditve za širšo javnost kot tudi za razne osebne dogodke. V zadnjem času so izjemno atraktivne grajske poroke, ki potekajo v grajskih vrtovih in njihovih atrijskih prostorih. Skratka gradovi se dotikajo raznih področij od religioznih, književnih do gospodarskih.

 

Gradovi v Sloveniji.

V Sloveniji imamo več kot 350 gradov, graščin in dvorcev. Če tem dodamo še ostale ostanke in razvaline pridemo do skupnega števila preko 500. Z vidika turizma predstavljajo odlična izhodišča za raziskovanje okolice. Zaradi posebnega miru z izrednim pridihom intime predstavljajo unikaten oddih za zahtevne goste. Priljubljeni so tudi med mlajšimi generacijami verjetno zaradi mističnega občutenja grajske okolice in zanimivih zgodovinskih zgodb. Vsak grad ponuja neko edinstvenost. V nekaterih najdemo posebne akustične prostore za glasbene prireditve, v drugih energetske točke, zanimive drevorede in še bi lahko naštevali tovrstne elemente kulturne in naravne dediščine. V nekaterih so prostori primerni tudi za poslovna druženja in protokolarne dogodke različnih dimenzij.

 

Sedanjost s pogledom v prihodnost na temeljih zgodovine.

 

Letak_grad_Raka - ORGANIZIRANO STROKOVNO VODENJE PRENOVLJENEGA GRADU RAKA NA DOLENJSKEM / Kontakt Melita Pirc GSM 040 575 798, EMAIL melita.pirc@mpgroup.si

 

 Komentarji so izklopljeni.

Call Now Button