Himalajska sol ima prednosti

Himalajska sol, kaj jo naredi tako drugačno, posebno?

Himalajska sol splošno znana kot kamena sol rdeče ali rožnate barve z nekaj kristali transparentno bele. Prihaja iz obrobja Himalaje, predvsem iz področja severnega Pakistana. Roza rdeča barva je posledica železovega oksida, rumena pa magnezija. Naravna sol, ki je stara preko 250 milijonov let je bogata z 84 minerali, kot so kalij, natrij, kalcij, magnezij, flor, cink, železo, jod, baker,… in je neprizadeta s toksini in škodljivimi snovmi, ki prežijo na druge oblike oceanske soli. Ročno kopano sol najprej prečiščijo in posušijo na soncu. Vsebuje do 0,1 mg joda/kg in ni dodatno jodirana.

 

Uporaba himalajske soli.

Pogosto se uporablja pri kuhanju kot začimba namesto drugih kuhinjskih soli, kot slanica in za kopalne izdelke, kot so kopalne soli. Velike kristalne skale se uporabljajo tudi kot solne svetilke, ki so izrezane iz večjega solnega kristala, pogosto obavanega. Nekateri verjamejo, da ogrevana kristalna sol oddaja negativne ione ali valove pozitivne energije v zrak. Sicer ni nobenih znanstvenih dokazov, da solne svetilke oddajajo merljivo količino negativnih ionov. Vsekakor pa ustvarja pomirjajočo meditativno svetlobo.

 

Prednosti uporabe pripravkov himalajske soli.

 

Včasih sol bogov in kraljev ali tudi Aleksandrova sol.

Pripadniki najvišjih družbenih slojev so jo včasih uporabljali v zdravilne in kulinarične namene.

 

Zakaj je tako drugačna?

Struktura himalajske soli je drugačna in posledično človek pri presnovi iz nje lažje asimilira snovi. Za razliko običajna namizna sol iz organizma izčrpava tekočino in druge vitalne elemente. Veliko ljudi se ne zaveda, da slednja vsebuje kemikalije in celo sladkor ter ima primankljaj koristnih mineralov. Po nekaterih priporočilih, izbira uporabljati himalajsko soljo kot alternativa ima lahko velik vpliv na vaše celostno zdravje in počutje.

 

Poskusite in si odsolite utrujenost.Komentarji so onemogočeni.

Call Now Button