Hormon sreče na dosegu rok

Hormon sreče, prenašalec živčnih signalov.

Hormon sreče ali serotonin je nepogrešljiv hormon, ki vpliva na naše vsakdanje razpoloženje. Serotonin je glavni prenašalec živčnih signalov v našem telesu. Je hormon zadolžen, da v našem telesu vpliva in uravnava živčne prenašalce. Predvsem vpliva na naš krvni tlak oziroma na njegovo prožnost. Glede na funkcijo, ki jo opravlja s kemičnega vidika in vlogo pri našem občutenju sreče ga imenujemo tudi hormon sreče.

 

 

Serotonin in vloga vitaminov B ter vitamina D.

V kolikor imamo v našem telesu zadostno količino zaloge serotonina potem nas prevevajo občutki dobrega razpoloženja, smo bolj sproščeni in imamo prijeten kvaliteten spanec. Pri pridobivanju serotonina si lahko pomagamo v veliki meri s hrano, ki jo uživamo skozi dan. Predvsem ugodno vpliva uživanje ogljikovih hidratov in manjše količine vnosa maščob. Poleg tega potrebujemo zadostno količino vitamina B in vitamina D. Vitamin B je sicer oznaka za skupek vitaminov B, ki pomagajo tudi pri presnovi ogljikovih hidratov. Vitamin D nam prav tako pomaga pri absorbciji pomembnih in za življenje potrebnih snovi iz zaužitih živil.

 

Ljubezen gre skozi želodec.

Obogatena raznolika hrana in preživljanje prostega časa na prostem, predvsem nekaj minut na dan na sončni svetlobi je preprost recept, kako lahko naredimo nekaj zase in naše dobro počutje in to povsem na naraven način. Iz znanih informacija in teorij lahko logično sklepamo, da je količina hormona sreče, ki potuje skozi naše telo, v veliki meri odvisna od našega prehranjevanja in delovanja črevesnega področja. Verjetno iz tu izhaja znan rek, da gre ljubezen skozi želodec.

 

Probiotiki so vedno dobrodošli.

Pomembno vlogo pri vplivanju na naše razpoloženje imajo tudi zaužiti probiotiki, ki jih prav tako najdemo v določenih živilih. Tudi ti ugodno vplivajo na našo prebavo in predvsem skrbijo, da je naše telo opremljeno z dobro odpornostjo.

 

Človeški stik ima poseben pridih.

Konec koncev pa ne smemo pozabiti na to, da na naše dobro razpoloženje vpliva tudi človeški stik. Lahko je to objem, prijazna beseda, pogled ali zgolj preprosto pozitivno sporočilo. Preprosta priporočila, koliko in kaj lahko naredimo zase in posledično za svoje bližnje ter vsesplošno dobro razpoloženje.

 

Sila preprosto do občutja sreče.Komentarji so izklopljeni.

Call Now Button