Intuicija, stik s samim seboj

Intuicija, doživetje na čustveni in fizični ravni.

Intuicija je parapsihološki pojav, ker jo s trenutnimi znanstveni metodami zaenkrat še ni moč dokazati. A vendarle je to doživetje, ki ga človek zazna tako na čustveni kot tudi na fizični ravni. Z drugimi besedami intuiciji pravimo šesti čut, notranji glas, doživetje podzavesti. Lahko tudi rečemo, da govorimo o nekakšni posebni energiji, ki jo s prostim očesom ne moremo zaznati, ampak jo pa lahko izkusimo na drugačen način prav vsi.

 

 

Zakaj pravzaprav intuicija?

Intuicijo imamo moč spoznati prav vsa živa bitja. Od tega ali jo zaznamo ali ne, pa je odvisno ali si znamo dovolj prisluhniti in tudi to seveda razumeti. Da lažje vzpostavimo stik s samim seboj je potrebno se znati ozreti vase in se poslušati. Ker je intuicijo mogoče doživeti tudi na fizični ravni na primer kot, zmrazitev po telesu v nekem trenutku, občutek toplote, mravljinčenje, tega notranjega glasu včasih preprosto ni mogoče prezreti. Intuicija po nekaterih raziskavah in mnenjih strokovnjakov na tem področju nam ponuja odgovore na vsa naša vprašanja, ponuja rešitev na težave in ovire. Skratka vodi nas po nam namenjeni in začrtani poti, glede na življenjske okoliščine in naše cilje. Ne smemo pa pozabiti, da določene substance, alkohol, močna zdravila in podobno lahko povzročijo motnje v našem pravilnem razumevanju in s tem zameglijo zaznavanje notranjega glasu naše podzavesti.

Marsikdo bi se morda spraševal čemu intuicija. Odgovor je preprost, če imamo radi sebe potem si želimo najboljše, intuicija pa nam je dana kot nekakšna navodila, da lažje sledimo svoji poti biti srečni.

 

Kako vzpodbudimo intuicijo?

Intuicijo vzpodbudimo tako, da smo notranje pomirjeni, kar pa dosežemo s sproščanjem. Ali zmoremo to sami ali potrebujemo kakšno vodenje je odvisno od tega kako razvita je naša zavest. Pomagamo si lahko z raznimi metodami kot je poslušanje glasbe, meditacija, gibanje v naravi, preživljanje prostega časa s samim seboj. Mnogokrat v današnjih časih je prav to že izziv saj imamo izreden hiter temo življenja. A vendarle, če si želimo dobro in posledično s tem tudi drugim osebam okoli nas, se je včasih potrebno zavestno odločiti in ustaviti ter narediti nekaj zase.

Še posebej pomembno je to takrat, ko nam življenje servira razne dogodke, ob katerih se morda počutimo, kot da se vrtimo v krogu, smo prišli do trenutka v svojem življenju, ko morda ne vidimo naprej, smo obupani. Vsa ta negativna doživljanja v življenju so popolnoma normalna in smo jih deležni prav vsi, vendar je veliko stvari odvisno od naše percepcije in fleksibilnosti. Pravijo, da se nam v življenju vedno znova in znova odvijajo nekakšne lekcije, ki so lahko na prvi pogled dobre ali slabe, z namenom da se razvijamo.

 

Intuicija, občutek za ljudi in naravo.

Intuicijo si lahko razlagamo tudi kot nekakšno videnje, ki nam pomaga se odločiti, ravnati v neki situaciji. Takrat se aktivira naša desna stran možganov. In ker je tako povezana z možgani, jo posledično lahko zaznamo tudi na fizični ravni, se pravi na telesu. Ker pa smo vsi ljudje tesno povezani z vsem kar nas obkroža, intuicija predstavlja nekakšno nevidno povezavo z okolico. Okolica je pravzaprav energija, mi smo energija, torej smo vsi povezani in prav zato se lahko čutimo.

Potrebno je le ločiti razne vplive in materialni del sveta, ki se dogaja na zavedni ravni, saj v nasprotnem primeru lahko pride do motenj, ko želimo vzpostaviti stik s samim seboj. Del sveta okoli nas poteka na podlagi razuma, naučenih pravil in vzorcev obnašanja. Intuicija pa predstavlja povsem nasprotni si del sveta, se pravi psihološki, duhovni. Ta dar nam je podarila narava, vsak izmed nas pa se sam odloči ali ga bo izkoristil ali ne.

 

Enostavno povedano... prisluhnimo kaj nam govori srce (intuicija) in kaj nam govori glava (razum).Komentarji so onemogočeni.

Call Now Button