Kava zbudi in poživi

Kava, topla in dišeča. Kaj pa vas zjutraj zbudi?

Neprespana noč za vami ali pa se vam zdi, da zjutraj preprosto ne morete funkcionirati, preden ne posežete po skodelici tople in dišeče kave, ki vas zbudi. Danes pitje kave za marsikoga predstavlja osebni obred, predvsem jutranji.

 

 

 

 

Kava, plusi in minusi.

Pri pripravi priljubljenih raznovrstnih napitkov uporabljamo plodove različnih kavovcev. Izbira plodov se tako odraža pri okusu. Ima pa pitje kave tako pozitivne kot negativne učinke.

…plusi…

Vsebuje antioksidante, zato upočasnjuje staranje. Kofein pospeši prekrvaljenost možganov, kar izboljšuje koncentracijo in razmišljanje in hkrati ugodno vpliva na razpoloženje ter dviguje poželenje. Slednji prav tako ugodno vpliva na dihanje, ker razširja sapnice. Postanemo budnejši, živahnejši in aktivnejši. Raziskave so celo pokazale, da kava zmanjša blage bolečine v mišicah.

…minusi…

Vendar pozor, pri zaužitju prevelike količine, se pozitivni učinki izničijo oziroma lahko nastanejo že negativne posledice (živčnost, potenje, depresija, slabokrvnost, slabljenje kosti).

Ob razumskem uživanju, pa je pitje kave vsekakor lahko poseben užitek.

 

Za praznično vzdušje, Irish Coffee.

Irska kava je lahko odličen način za pričetek prazničnega jutra ali obogatitev za dušo po dolgem počitniškem dnevu. Dobra, močna skodelica kave s kančkom irskega viskija, nekaj rjavega sladkorja in rahlo stepeno smetano.

 

Medena kava za dobro jutro.

Naredite si zdravo medeno kavo tako, da si jo sladkate z medom. Pričarali si boste sladek in edinstven okus.

 

Omamni vonj kave nas spremlja vsak dan.Komentarji so izklopljeni.

Call Now Button