Klimatska naprava greje ali hladi

Klimatska naprava izboljša kvaliteto zraka v bivalnih prostorih.

Klimatska naprava, naprava sodobne tehnologije, ki slab zrak v bivalnih prostorih očisti škodljivih dejavnikov (plesen, bakterije, pršice, vlaga, …), ga filtrira in optimizira na priporočeno bivalno temperaturo, ne glede na zunanje vremenske razmere. Konstantno dovaja ustrezno ventilacijo ter učinkovito odstrani iz zraka mikroorganizme, prah, saje in druge tujke. Ohladi zrak prostora v vročih mesecih in segreje prostor oziroma pomaga pri ogrevanju zraka v prostoru v hladnih mesecih.

 

 

Kako deluje klimatska naprava?

Večina klimatskih naprav deluje s premikanjem toplega zraka iz notranjosti prostora, ven iz objekta. Značilno je, da hladilni plin absorbira toploto znotraj prostora, ki jo hladilno sredstvo premakne izven prostora, kjer se toplota sprosti. Zunanja enota zajema/oddaja zrak zunaj objekta, notranja enota pa v prostoru. Po delih sistema skozi zaprt ciklično ponavljajoč hladilni krog kroži hladilno sredstvo. Voda (kondenzat), ki se nabere v notranji enoti, ker je vodna para na hladilni površini toplotnega izmenjevalnika kondenzirala, odteče po odvodni cevi na prosto ali v notranji odtok. Klimatska naprava lahko poleti hladi, pozimi pa greje. Cikel delovanja v napravi se takrat obrne.

 

Inverterska klimatska naprava, energetsko učinkovitejša.

Inverterska klimatska naprava avtomatično kontrolira hitrost kompresorja odvisno od temperature. Za razliko od tradicionalnih klimatskih naprav ta deluje tako, da spreminjajo vrtljaje kompresorja in tako spreminjajo tok hladilnega sredstva. Če ni velike potrebe po hlajenju, kompresor deluje pri manjših obratih, pri čemer inverterska klimatska naprava deluje pri delnih močeh. Te so sicer dražje, vendar imajo lahko manjšo porabo električne energije in daljšo življenjsko dobo. Prav tako imajo boljše sposobnosti za delovanje v obeh režimih, ogrevanje ali ohlajanje. Hlajenje od -10˙C do +46˙C in gretje od -15˙C do +24˙C. Inverter naprave so zelo učinkovite in tihe, pri svojem delovanju pa ohranjajo enakomerno temperaturo v prostoru. Ker ni večjega nihanja temperature in vlage, je tudi bolj prijazna za zdravje ljudi.

 

Napredni modeli klimatskih naprav s filtriranimi sistemi.

Na trgu so tudi napredni modeli klimatskih naprav, ki imajo v notranji enoti vgrajen elektronski ionizator in/ali plazmatski filtrirni sistem, ki izboljšajo kvaliteto zraka v bivalnem prostoru.

 

Splošna priporočila ob uporabi klimatske naprave.

 

Kaj je dobro vedeti pri nakupu klimatske naprave?

 

Uporaba klimatske naprave lahko izboljša vsakodnevno počutje doma ali v službi.Komentarji so izklopljeni.

Call Now Button