Kokosovo drevo življenja

Kokos, ali ste vedeli?

Kokosova palma na katerih rastejo kokosovi orehi je najpomembnejša kulturna rastlina v tropskem pasu. Najbolj uspeva na peščenih in zasoljenih tleh v bližini morske obale. Kokos je zelo hranljiv in bogat z vlakninami, vitamini in minerali. Zagotavlja številne koristi za zdravje. Kokosovo olje je še posebej pomembno, saj ima zdravilne lastnosti mnogo večje od vseh drugih prehranskih olj. Populacije pacifiških otokov menijo, da je kokosovo olje zdravilo za vse bolezni.

 

 

Kokos v tradicionalni medicini.

Ljudje iz številnih različnih kultur častijo kokos kot dragocen vir tako za hrano kot zdravila. Na tisoče let že uporabljajo kokosove izdelke v ljudskem zdravilstvu. Uporabljajo se za zdravljenje različnih zdravstvenih težav kot na primer modrice, opekline, prehlad, vročina, slabost, razni izpuščaji in rane.

 

Kokos v sodobni medicini.

Sodobna medicina prav tako potrjuje uporabo kokosa pri zdravljenju mnogih zgoraj navedenih težav. V takšni ali drugačni obliki lahko kokos zagotovi številne koristi za zdravje.

 

Kokosovo olje, najbolj zdravo olje na svetu.

Kokosovo olje ima zaradi svoje sestave bogate z vlakninami in hranilnimi vrednostmi številne koristi za zdravje. Maščoba v kokosovem olju je edinstvena in drugačna od večine ostalih maščob in ima veliko zdravstvenih lastnosti. Že davno pa je pridobil priznanje kot hranljiva zdrava hrana. Pravijo, da je kokosovo olje najbolj zdravo olje na svetu. Od drugih olj ga naredi drugačnega razlika v molekuli maščobe oziroma tako imenovanih maščobnih kislin.

 

Kokosova vsestranskost, od hrane do kozmetike.Komentarji so izklopljeni.

Call Now Button