Nasveti za nakup računalnika

Kupiti nov ali rabljen računalnik oz. prenosnik?

Pred nakupom bodisi rabljene ali nove računalniške naprave morate najprej pomisliti zakaj napravo potrebujete. Je to za domačo rabo, službene namene, enostavna ali zahtevna opravila? Ko ste določili ožji izbor, primerjajte cene za vas aktualnih modelov. Rabljeni računalniki ali prenosniki so lahko velikokrat tudi boljša izbira od nakupa nove računalniške naprave. Odvisno je predvsem za kakšen namen jo potrebujete in seveda cena.

 

Namen rabe računalniške naprave.

Vsekakor morate upoštevati vaš namen rabe računalniške naprave. Kakšne programe boste potrebovali za delo? Ali boste napravo potrebovali za zahtevne igrice, video obdelavo,… ali za enostavna opravila, kot je brskanje po internetu, pisanje dopisov,…? Na podlagi odgovorov na omenjena vprašanja boste lažje določili kateri in kakšen model ustreza vašim zahtevam in potrebam.

 

Nakup računalnika. Nekaj na kar morate biti pozorni.

Prenosniki niso tako zmogljivi kot namizni računalniki vendar, če veliko potujete in potrebujete napravo za delo, potem je vaša glavna skrb pri odločitvi za nakup teža in velikost prenosnika.

Če potrebujete računalnik za grafično oblikovanje ali obdelavo multimedijev, zahtevnejše delo, potem je vsekakor boljša izbira zmogljiv namizni računalnik.

Pri rabljenih prenosnikih morate biti pazljivi na baterijo. Ali je ta še uporabna? Če ne, koliko bi stala zamenjava. Če kupujete namizni računalnik to ni pomembno.

V primeru nakupa rabljenih naprav preverite ali je poreklo zanesljivo, da je oprema pregledana in fizično očiščena, da so po potrebi poškodovani deli tudi zamenjani z novimi.

Nakup rabljene računalniške naprave je okolju prijazna odločitev.

 

Za nakup računalnika si vzemite čas, preverite različne ponudbe in po potrebi pridobite mnenje strokovnjaka.Komentarji so onemogočeni.

Call Now Button