Organizacijska kultura za udobno klimo

Organizacijska kultura ne le teorija temveč tudi praksa.

Organizacijska kultura je izrednega pomena na vseh področjih bodisi v privat življenju, poslovnem svetu, političnih sferah ter ostalih nivojih človeškega udejstvovanja. Pri tem je v prvi vrsti poudarjen pomen same organizacijske dinamike pod katero razumemo in obravnavamo vedenje ter razvoj, vzporedno s samim planiranjem določene skupine posameznikov, podjetja ali organizacije. Vzorci tovrstnega gibanja so ponavadi povzeti in implementirani iz teorije v prakso glede na dobre prakse skozi čas.

 

Pogled na nadzor in kontrolo iz vseh zornih kotov.

Uspešni organizaciji sledi produktivno izvajanje nekega dejanja, gibanja in s tem stalna ojačitev celotnega procesa. Ob vsem tem ne smemo pozabiti na faktor kontrole in nadzora. Ti zadnji dve postavki sta zelo pomembni, da dosežemo željene konkretne, čim bolj zadovoljive rezultate, ki smo si jih zastavili v sami predpripravi to je organizaciji. Pomembno je vedeti katere vloge pripadajo posameznikom skupaj z vsemi pripadajočimi se obveznostmi kot tudi pravicami znotraj interakcij. V teoriji in tudi v praksi. Ob vsem tem je potrebno za dobro organizacijsko kulturo in klimo zavedanje svojega lastnega bistva vseh udeleženih posameznikov, ki se med sabo razlikujejo, kar je povsem normalno.

 

Iz zgodovine se marsikaj naučimo.

Ob pogledu skozi čas, zgodovino človeštva kaj hitro vidimo, kateri dogodki so pomembni in na nek svojevrsten način izstopajo. Tisti, ki imajo urejeno organizacijsko kulturo z vsemi pripadajočimi elementi. Skratna s tem ne izumljamo tople vode. Od nas samih je veliko odvisno, ali večina strmi k pozitivnemu ali pa manj ugodnemu razpletu z manj obetavnimi koristmi. Ob izvajanju, delovanju se takoj opazi splošna primarna in sekundarna vzgoja kot tudi nenavsezadnje naša proaktivna volja lastne rasti in razvoja ter samodisciplina. Ne samo na intelektualni ravni temveč tudi na fizikalnem nivoju. Odvisno od bistva posameznika. Nikoli ne smemo pozabiti, da je vsaka vloga v tovrstnih procestih častna in pomembna. Vsaka na svojevrsten nepogrešljiv način.

 

Organizacijska kultura za večji razvoj in rast.

Dostikrat pozabljamo na splošno načelo, da na koncu pravzaprav delamo ne le zase temveč tudi za naše bližnje, za bližnje naših bližnjih in tako naprej. Kaj hitro pridemo do spoznanja, da smo vsi ljudje med sabo na nek način povezani in da pravzaprav hodimo po istih poteh, ki vodijo do istih splošnih življenjskih ciljev. Z dobro oganizacijo je torej polovica dela opravljenjega. K dobri organizacijski kulturi prispeva prav vsak, potrebna je le pametna razumna odločitev vsakega člena. Ob upoštevanju vsega posameznik pri tem ne izgubi svobodne volje lahko kvečjemu pridobi dodatne možnosti za osebni razvoj in rast, tudi v kompleksnih okoliščinah in okolju.

 

Dobra organizacijska kultura je vodenje z vizijo.Komentarji so onemogočeni.

Call Now Button