Osebne vrednote v življenju imajo moč

Osebne vrednote določajo kdo in kakšni smo.

V svetu se danes velikokrat zdi, kot da gre lahko v trenutku vse skupaj hitro navzdol. Prevečkrat prevlada narobe, nadzor, zavrnitev, kratkoročne koristi, neprevzemanje odgovornosti in podobno. Negativen vpliv, ki se dostikrat pojavi v svetu prevečkrat žali dostojne osebne vrednote ljudi. Morda so globalni problemi, s katerimi se sooča svet, tako velike razsežnosti, da smo večina od nas prevečkrat preobremenjeni z njimi. Zavedamo se, da bi morali nekaj narediti, toda kaj?Kot da bi plavali na površju razburkanega morja sodobnega življenja in se trudimo ostati pri življenju, da tudi če bi vedeli kaj narediti, ne vemo, kako bi našli čas, da to dejansko storimo. Medtem pa smo pozabili na lastne osebne vrednote, ki so bistvo, če želimo pozitivne rezultate v življenju. Zato je potrebna visoka samomotivacija za premik.

 

Kako vnesti v življenje usklajene osebne vrednote?

Začnite z malim, eno stvar za drugo. Tudi dojenček ne bi shodil, če ne bi poskusil narediti prvega koraka in se trudil na vse moči, da temu sledijo še drugi. S takim pristopom bomo morda na koncu rešili tudi svetovne probleme. Prepoznajte svoje vrednote, tiste stvari za katere mislite, da so najbolj pomembne v vašem življenju. Cilj je, da naredite prvi korak in da shodite. Kot majhen otrok, ki zraste v velikega človeka. Seveda je pogosto lažje samo bivati, ko smo si enkrat postavili pot, ampak vztrajnost vašega življenja bo povrnilo sadove. Bistvo je v naslednjič in v ponavljanju. Najbrž samo vi

ne boste spremenili svet na bolje, čeprav pa boste morda svoj pozitiven vpliv prenesli na ljudi okoli sebe. Imate možnost, da delite svoje lastne vednote, ne le da govorite o njih, ampak jih tudi živite. S tem boste spremenili svoj odnos s svetom. Prepogosto so ljudje globoko nesrečni in dostikrat niti ne vedo zakaj. Nič ne moremo storiti za druge, zato je najbolje, da samo poskrbite zase in poskusite, da storite to najbolje kot lahko.

Bodite zadovoljni s tem prostorom v vašem življenju, ki ga imate. Ključ za uspešno življenje je usklajenost glave, srca in namenov. Živite svoje vrednote, ne glede na to kakšne vrednosti so. Naj bo naša družba napolnjena z ljudmi, katerih življenja so jasno izražene vrednote, ki jih zagovarjajo. Preprosto zato, ker je potrebno obrniti abstraktne vrednote v konkretna dejanja. Na dolgi rok je morda to točno tisto, kar je potrebno za začetek rešitve velikih težav sveta. Ljudje, ki čutijo z vrednotami, ki jih izberejo za življenje in ga resnično vodijo.

 

Katere so vaše vrednote? Jih prepoznate?

Ljubezen, družina, uspeh, prijateljstvo, intelegenca, spoštovanje, prijaznost, sočutje, dosežki, bogastvo,…

Vrednosti vrednot vsakogar izmed nas so lahko različne.

Vendar vam te vrednosti pomagajo najti svoj namen, pomagajo reagirati v težkih situacijah, pomagajo sprejemati odločitve, pomagajo vam pospraviti nered v vašem življenju, pomagajo vam izbrati pravo pot, pomagajo vam razviti občutek jaza, pomagajo vam povečati vaše zaupanje, pomagajo vam do splošne ravni sreče,…

 

Prihodnost je lahko optimistična, če si dovolimo in se za to borimo.Komentarji so izklopljeni.

Call Now Button