Pisarniški programi na voljo

Pisarniški programi za poslovno ali domačo uporabo.

Pisarniški programi so zbirka računalniških programov, ki so namenjeni lažjemu zapisovanju, oblikovanju in urejanju raznovrstnih dokumentov s pomočjo računalnika. Tovrstna uporabniška programska oprema se uporablja za opravila kot so urejanje besedil, preglednic, predstavitev, elektronske pošte in podobno (pisanje dopisov, izdelovanje vabil, izračunavanje, shranjevanje kontaktov,…). Poleg danes najbolj razširjene zbirke pisarniških programov Microsoft Office se v praksi čedalje bolje uveljavljajo tudi številne druge plačljive in brezplačne alternative na primer Open Office, Kingsoft Office, Libre Office, Office v oblaku Google Drive, in še kakšna se najde.

 

Spoznajte plačljive možnosti in brezplačne alternative.

Microsoft Office

Je ena najbolje poznanih in v praksi najpogosteje uporabljenih zbirk pisarniških programov, ki jih razvija in trži podjetje Microsoft. Paket vsebuje: Word (program za urejanje besedil), PowerPoint (program za predstavitve), Outlook (program za elektronsko komuniciranje), Excel (program za preglednice), Access (program za upravljanje z zbirkami podatkov), InfoPath (program za ustvarjanje obrazcev), Publisher (program za delo s slikami).

Kingsoft Office

Brezplačen pisarniški paket podoben Microsoft Office-u bi znal zadovoljiti velik krog uporabnikov. Ima vgrajeno posebno zanimivo funkcijo, ki ponuja možnost, da vsak dokument posebej kriptiramo. Na voljo je tudi plačljiva različica Kingsoft Office Professional za poslovne uporabnike. Paket vsebuje: Writer (program za urejanje besedil), Spreadsheet (program za delo s preglednicami), Presentation (program za predstavitve).

Libre Office (naslednik Open Office-a)

Je skupek pisarniških programov primarno za urejanje in spreminjanje dokumentov in je povsem brezplačen za uporabo. Je projekt neprofitne organizacije The Document Foundation, kot eden izmed naslednikov OpenoOffice.org. Na videz je podoben Microsoft Office-u in je zelo preprost za uporabo. Služi lahko kot alternativa za brezplačno pisarniško programsko opremo. Paket vsebuje: Writer (program za urejanje besedil), Calc (program za računanje), Impress (program za predstavitve), Draw (program za oblikovanje diagramov, skic), Base (program za upravljanje z zbirkami podatkov), Math (program za delo z enačbami).

Google Docs

Brezplačni spletni pisarniški paket programov, ki jih Google ponuja v okviru svojih storitev v oblaku Google Drive. Uporabnikom omogoča shranjevanje, ustvarjanje in urejanje dokumentov na spletu, medtem ko sodelujejo z drugimi uporabniki v realnem času. Dokumenti se lahko delijo, odpira in ureja jih lahko več uporabnikov hkrati. Dokumenti se samodejno shranijo na Google-ove strežnike. V velikosti 5 GB prostora za shranjevanje je na voljo brezplačno, večje količine pa so za doplačilo. Preko spletnega vmesnika jih lahko uvozimo, shranimo na lokalni računalnik ali pošljemo po elektronski pošti. Paket vsebuje: Dokument (program za urejanje besedil), Predstavitev (program za predstavitve), Preglednica (program za ustvajanje in oblikovanje tabel), Obrazec (program za delo z obrazci), Risba (program za risanje in oblikovanje risb).

 

Možnosti za izbiro pisarniških programov je kar nekaj, med sabo se razlikujejo glede na obseg vsebine posameznih programov, dosegljivost, cenovni razpon in na koncu tudi glede na samo domačnost pri uporabi v praksi.

 

Različne možnosti so ponujene. Na vas je, da izberete kar vam najbolje ustreza.Komentarji so izklopljeni.

Call Now Button