SIM kartica, velikost ni pomembna

SIM kartica, kaj je in zakaj jo potrebujemo?

SIM (Subscriber Identity Module) je integrirano vezje, ki varno hrani mednarodno identiteto mobilnega naročnika in s tem povezane ključe, ki se uporabljajo za identifikacijo in avtentifikacijo naročnikov na mobilne telefonske naprave (mobilni telefoni in računalniki). Običajno je izdelano vezje pametnih kartic iz PVC-ja z vgrajenimi stiki in polprevodniki. Prve pametne kartice so bile velikosti bančnih in kreditnih kartic. Razvoj fizično manjših mobilnih naprav je spodbudil razvoj manjših SIM kartic, kjer je velikost plastičnega nosilca manjša, medtem ko so električni kontakti ostali enaki.

 

Oblike SIM kartic.

Funkcionalnost SIM kartic je neodvisna od oblike. Obstaja več velikosti, standardna, mini, mikro in nano SIM. Narejene so tako, da so vgrajene ali so lahko vstavljene v naprave.

 

 

 

 

 

Zamenjava mobilne naprave in prednosti SIM kartice.

Ena izmed največjih prednosti SIM kartice je, da jih zlahka odstranimo iz ene mobilne naprave in se uporabljajo v kateri koli drugi združljivi mobilni napravi. To pomeni, da če uporabnik želi kupiti nov telefon, ga lahko hitro aktivira z vstavitvijo svoje stare SIM kartice. Uporabnikova telefonska številka in osebni podatki se izvajajo na kartici, tako da ni potrebe storiti ničesar drugega, da prenese te informacije. Večina aplikacij za telefone so shranjenje v pomnilniku telefona ali Secure Digital (SD) kljub temu, da jih ne bo prenesel na nov telefon. Nekateri ponudniki mobilnih naprav so zaklenili svoje telefone, kar pomeni, da bo tak deloval le s karticami SIM določenega ponudnika. To je še posebej pogosto v ZDA. S pravo kodo se lahko telefon odklene, vendar se postopek razlikuje glede na proizvajalca in model. Odklenjen telefon lahko uporablja katero koli SIM kartico. Telefon brez kartice se ponavadi lahko uporablja samo za klice v sili.

 

Ali ste vedeli? Mini SIM v mikro SIM s škarjami v nekaj sekundah.

Kljub razlikam v velikosti, vse SIM kartice vsebujejo iste vrste identifikacijskih številk in podatkov v malem čipu. Različne kartice vsebujejo različne količine pomnilnika, ampak to nima nobene veze s fizično velikostno kartice.

Mini SIM lahko dejansko preoblikujete s škarjami, da ga spremenite v mikro SIM. Paziti je potrebno le, da so kontakti na potrebnem mestu stika.

 

Funkcionalnost neodvisna od oblike.Komentarji so izklopljeni.

Call Now Button