Smeh, zdravilo brez recepta

Smeh je pol zdravja.

Smeh je pol zdravja pravijo. Preprost način za ohranitev krepkosti našega fizičnega telesa in harmoničnega psihičnega stanja. Vplive smeha na dobro zdravje in psihološko stanje človeka preučuje posebna medicinska stroka v okviru znanstvene vede, ki se imenuje gelotologija.

 

 

 

Nezamenljivo izrazno vedenje človeka.

Smeh je več kot zgolj obrazna mimika. Je izrazno vedenje človeka oziroma čustvena reakcija predvsem odraz veselja in zadovoljstva, ki ga človek občuti. Včasih pa je lahko nasmeh tudi izraz našega podzavestnega obrambnega mehanizma, ko se znajdemo v nerodni in nelagodni situaciji. Včasih pa je zgolj čustveni izraz pri ljudeh, ki so pod vplivom raznih umetnih ali naravnih substanc, ki sprožajo podobna čustvena stanja.

 

Aktivira 300 telesnih mišic.

Smeh je zelo preprosta vaja po kateri so naše mišice bolj sproščene. Rezultati znanstvenih raziskav so pokazali, da je pri smejanju aktivnih kar 300 telesnih mišic. Ker pa smeh posledično spodbudno vpliva na prisotnost hormona endrofina v telesu, nam le ta dostikrat olajša marsikatero življenjsko tegobo. Endrofin je poznan po tem, da lajša raznovrstne bolečine.

 

Mistično in naravno zdravilo.

Smeh je mistično in naravno zdravilo za katerega ne potrebujete zdravniškega recepta. Po vseh znanih podatkih in informacijah je vsekakor priporočljiva vzporedna terapija, tudi po ljudskem izročilu, ob premagovanju morebitnih prisotnih bolezenskih stanjih ter tradicionalnim medicinskim zdravljenju. Z večih vidikov ugodno vpliva na naš celoten organizem in um, zatorej se ga poslužujmo večkrat na dan. Četudi ga je potrebno včasih zavestno izzvati. In večkrat, ko to počnemo hitreje se nam le ta enostavna metoda za dobro počutje zapiše v našo podzavest. Takrat postane to naše spontano početje. Z njim ne samo, da naredimo nekaj zase, ampak lahko pozitivno vplivamo tudi na našo okolico in bližnje, saj zanj na splošno pravijo, da je nalezljiv. In če se že želimo česa nalesti, potem vsekakor vemo kakšna je pametna odločitev.

 

Smeh je magnet za drobne čudeže življenja.Komentarji so izklopljeni.

Call Now Button