Toplotna črpalka, ugodno in okolju prijazno

Toplotna črpalka, centralno ogrevanje z varčno tehnologijo.

Z vgradnjo toplotne črpalke boste ne le privarčevali pri stroških za ogrevanje, temveč prispevali tudi k znižanju obremenitve okolja s CO2 in zniževanju ostalih emisij toplogrednih plinov, ki škodujejo okolju. S toplotnimi črpalkami lahko tako znižate račun za ogrevanje tudi do 70% v primerjavi z drugimi načini ogrevanja. So vrhunski izdelki s številnimi rešitvami tako za ogrevanje kot tudi za hlajenje, za novogradnje ali pri zamenjavi obstoječih peči v starejših zgradbah. Z njimi je mogoče ogrevati prostore, sanitarno vodo oziroma poleti hladiti v skoraj vseh tipih gradnje in zgradb.

 

Kaj je toplotna črpalka in kako deluje?

Toplotna črpalka pri nizkih temperaturah greje, pri visokih ohlaja. Deluje na podoben princip kot hladilnik, samo da poteka v drugo smer. Je termodinamična naprava, katera sprejema toplotno energijo od okolice (zrak – zunanji zrak in sončna energija, zemlja – zemeljska toplota, voda – talna in površinska voda) in oddaja v ogrevanih prostorih, pri čemer izkorišča naravni toplotni zbiralnik okolja. S pomočjo kompresorja poviša na višji temperaturni nivo ter tako na primer ogreva vodo.

 

Vgradnja toplotne črpalke je enostavna.

Vgradnja toplotne črpalke je enostavna in v večini ne zahteva večjih gradbenih posegov. Najenostavnejša je vgradnja toplotne črpalke po sistemu zrak-voda, za katero ni potrebno izdelati nikakršnih vrtin ali zemeljskih kolektorjev. Montažo je mogoče opraviti v enem dnevu. Eden izmed najpomembnejših dejavnikov pri odločanju za tovrstni sistem med različnimi modeli je velikost črpalke. Ta mora biti ustrezno zmogljiva, da zagotavlja dovolj toplote pozimi, poleti pa primerno hladi. Pred nakupom je priporočljiv posvet s strokovnjakom na tem področju.

 

Ali ste vedeli?

Toplotna črpalka je sposobna pridobiti okoli 75% zahtevane energije iz obnovljivih virov kot so zrak, voda, sonce in zemlja.

 

Najbolj energetsko učinkovit način, ki zagotavlja neodvisno ogrevanje in hlajenje na raznovrstne načine z uporabo obnovljivih virov toplote okolice.Komentarji so izklopljeni.

Call Now Button