Transparentno odpira nov trend

Transparentno ne skriva barv.

Transparentno razmišljanje nam v današnjih časih koristi saj nam eventuelno olajša delovanje v različnih življenjskih vlogah. Živeti danes je predvsem drugače kot včasih, še posebej težavno zna biti za nekatere živeti v koraku s časom. Vsakdanjiki postajajo zapoljnjeni z večplastnimi doživljanji, naše vloge so raznolike, vsaka s posebnimi obveznostmi in pravicami. Današnji človek se pravzaprav sooča z večdimenzionalnostjo v čisto navadnem dnevu in zato ni potreben nekakšen poseben duhoven preskok. Že samo zato, ker smo si ljudje med sabo različni glede na starost, karakter in podobno, so posledično postala naša doživljanja na prvi pogled enakih dogodkov znotraj posameznika popolnoma svojevrstna. K temu verjetno botruje tudi hitra rast in razvoj celostnega človeštva našega planeta.

 

V bitko z negotovimi časi s transparentnostjo uma.

Današnji človek je postal precej bolj razdvojen kot je bil včasih zaradi pretiranih okoljskih držljajev, razvoja umetne inteligence, izjemno hitrega napredka v tehnologiji. Zatorej je v teh konstantno spreminjajočih se časih vredno razmisliti o uporabi bolj transparentnega pogleda in razmišljanja. Ne zgolj objektivnega in subjektivnega. Pod objektivno sodi vse tisto, kar nas in našo neposredno okolico določa v materialnem svetu. Povsem neodvisno od naših osebnih pogledov. Subjektivno pa po drugi strani opiše vse tisto, kar nas določa na nematerialnem nivoju, naša osebna mnenja, naša osebna razmerja. Ob vsem tem pa nam transparentno ponuja bolj nevtralno, neodvisno ter hkrati jasno videnje.Na vse, kar je očem skrito, nam morda poda prav tak prozoren pogled. K temu pristoji sočasna uporaba intuitivnega razmišljanja, ki dovoli bolj občuten pogled, da se čim bolje izognemo posledicam vsakodnevnega stresa, ki nehote postaja naša stalnica na vsakem koraku. V šoli, na delovnem mestu, v osebnih odnosih in še bi lahko naštevali. In prav transparentno razmišljanje nam lahko koristi v smislu nekakšne samozaščite in pri sortiranju dogodkov ter doživljajev na bolj koristne in manj koristne, na bolj pomembne in manj pomembne.

 

Kaj pomeni transparentno?

Sama beseda transparentno ima eden izmed pomenov jasno, razumljivo. Za lažjo predstavo je primer transparentnega laka skozi katerega vidimo barvno podlago. Transparentno razmišljanje nam poda vidnost. Preglednost celotnega spektra barv doživljanj. To nam še posebej pride prav v morebitnih negotovih obdobjih in časih. Okolja in okoliščin vedno ne moremo spremeniti, niti ne moremo vedno na njih v celoti vplivati. Lahko pa spreminjamo in vplivamo s svojo lastno voljo nase. Delovanje na sebi, na svoji ojačitvi, na svojem znanju in modrosti, na odzivnosti na okoljske dražljaje je vsekakor velikokrat boljši približek misiji mogoče. To še ne pomeni, da moramo okoli sebe postaviti vizualni zid. Modrost je ohraniti svoj jaz in odzivati se z razumom, umirjenostjo tudi v nemirnih trenutkih, brižno, ponižno in potrpežljivo kolikor je to v naši moči.

 

S prosojnim pogledom do resnične podlage.Komentarji so onemogočeni.

Call Now Button