Windows 10, nova generacija OS

Windows 10, fleksibilnejši operacijski sistem.

Windows 10 je nova generacija računalniškega operacijskega sistema, ki ga je razvil Microsoft. Predstavljen je bil 30.septembra 2014, na trg pa ga bodo lansirali v letu 2015, predvidoma nekje spomladi. Trenutno je na voljo v javni beta testni verziji. V kolikor vam je izkušnja z Windows 8 povzročila frustracije si boste morda sedaj malce oddahnili. Na prvi pogled namreč izgleda, da je operacijski sistem znatno izboljšan.

 

 

Bo to  res najbolj celovita platforma doslej?

Pri Windows 10 so odpravili pomanjkljivosti v uporabniškem vmesniku predhodnega operacijskega sistema Windows 8. Uporabniška izkušnja je izboljšana v smislu poenotenosti uporabe na različnih naprava (namizjih), od tistih, ki imajo zaslon na dotik (tablični računalniki, pametni telefoni, televizorji) do namiznih osebnih računalnikov in prenosnikov. Uporabniški vmesnik je sedaj prilagojen za vsako vrsto naprave, vendar pa bodo jedro in elementi operacijskega sistema skupni, ki bodo delovali na vseh treh platformah. Z novim razvojem so tako razširili delovanje na širšem naboru naprav ter poudarili tudi na praktični uporabi poslovnih funkcij za poslovne uporabnike.

 

Kaj je novega?

 

Na voljo testna verzija operacijskega sistema.

Za IT strokovnjake je omogočeno testiranje poskusne različice operacijskega sistema.

Insider program Windows, Download Windows Technical Preview

 

Cilj Microsofta je tokrat ponuditi enotno uporabniško izkušnjo pri napravah vseh oblik in velikosti. Ali so z Windows 10 to dosegli pa bo pokazala praksa.

 

Digitalna življenja v digitalnem svetu. Oblikujte svoje vtise.Komentarji so izklopljeni.

Call Now Button