Konopljin čaj kot način življenja

Konoplja, zeleno darilo narave.

Konoplja navadna imenovana tudi industrijska konoplja je rastlina z dolgo zanimivo zgodovino po celem svetu. V rastlini, ki zraste do šest metrov visoko oziroma v njeni sestavi najdemo skupino substanc z imenom kanabinoidi. Ti dokazano raznoliko vplivajo na človeško telo ob zaužitju. Sicer poznamo tudi halucinogen psihoaktivni učinek posebne substance THC, katero najdemo zgolj v neindustrijskih vrstah konoplje. Produkti iz teh vrst veljajo za drogo, zatorej so pri nas zaenkrat prepovedane z zakonodajo. Vendar nadalje le o navadni konoplji in njenih možnostih uporabe ter vsestranski koristi.

 

Konoplja in njena raznovrstna raba.

Konopljo kot rastlino oziroma njene vlaknine so uporabljali že več tisoč let nazaj prvotno pri izdelovanju zidakov, iz nje so pridobivali po posebnih postopkih papir, še danes vsesplošno poznano pa pridelujejo konopljina olja in tkanino za blago. Poleg tovrstnih praktičnih produktov velja splošno znanje in izkušnje delovanja konoplje ob zaužitju na človeški organizem z terapevtskimi lastnostmi. Protibolečinsko, zmanjšuje simptome slabosti, odpravlja krče, krepi tek. Preko krvnega obtoka pošilja tovrstna ugodna sporočila do naših možganov. Zaradi svoje zelo netoksičnosti pri dolgoročni uporabi kakšnih posebnih negativnih dolgoročnih učinkov ni bilo moč dokazati zatorej nekateri menijo, da je vsa ta določena antipropaganda precej iracionalna. Sicer je vredno omeniti, da bi ob legalizaciji ostalih neidustrijskih vrst konoplje pridobila na koristi tudi država, hkrati pa bi bili viri in sestava končnih produktov bolj kontrolirani kot je to sedaj na črnem trgu.

 

Konopljin čaj za rekreativni namen.

Poleg namenske uporabe konoplje v klasični medicini in kot ena izmed oblik alternativnega samozdravljenja lahko uživanje konoplje uvrščamo tudi v zgolj rekreativni namen. Na primer obred pitja konopljinega čaja, ki predvsem deluje pomirjajoče, hkrati pa krepi imunski sistem ter blagodejno vpliva na ožilje, ščiti DNA pred poškodbami, krepi odpornost respiratornega sistema in uravnava prebavo. Njegova naravna sestava deluje protistresno, blaži simptome depresije saj sproščujoče vpliva na reguliranje človeškega čustvenega vedenja. Tovrstna navada ima veliko ugodnih učinkov brez strahu, da bi si povzročili kakšne pretirane nezaželjene stranske učinke. Seveda velja pravilo, da v kolikor smo vključeni v katerokoli obliko klasičnega medicinskega zdravljenja je vsekakor priporočljiv predhodni posvet z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Čas za sprostitev s skodelico čaja.Komentarji so onemogočeni.

Call Now Button