Samsung Galaxy Core 2 se predstavi

Pametni telefon srednjega razreda Samsung Galaxy Core 2.

Za lažjo odločitev pri morebitnem nakupu pametnega telefona vam predstavljamo.

Pametni telefon Samsung Galaxy Core 2 z zaslonom povprečne velikosti je relativno enostavno uporaben, ki prikazuje vsebine dovolj velike iz kakršne koli kratke razdalje.

 

 

 

Lastnosti in splošne informacije.

Samsung Galaxy Core 2 je pametni telefon južnokorejskega proizvajalca Samsung, katerega so podali na tržišče v juliju 2014. S svojim stilskim videzom, pravokotne oblike dimenzije 130,3x68x9,8 mm je zelo priročen, njegova kompaktna velikost in teža 138 g omogočata enostavno uporabo z eno roko za vsakogar.

Vključuje 4.5 palični zaslon WVGA multi-touch, ploščo tehnologije TFT, z  dosegom ločljivost 450×800 slikovnih pik.

Zahvaljujoč vgrajenim zmogljivim procesorjem Quad Core pri hitrosti delovanja 1.2 GHz uro z 4 jedri poteka tekoča večopravilnost.

Fotografiranje z glavno kamero 5 milijonov slikovnih pik in senzorjem tip VGA na sprednji strani kamere, skupaj z LED bliskavico je precej kakovostno.

Uporabniški vmesnik TouchWin UX omogoča preprost dostop do funkcij pametnega telefona.

Naloženo ima novejšo različico operacijskega sistema Android 4.4 KitKat, t.j. predzadnja verzija, ki že omogoča uporabo nekaterih novih funkcij. Ena izmed večjih sprememb je v uporabniškem vmesniku. Vrstica z obvestili je sedaj modernejša in čistejšega videza.

Slabost tega telefona je njegova nizka notranja pomnilniška zmogljivost za mobilne naprave te vrste z 4 GB (gigabajti), RAM 768 MB, vendar se ta lahko razširi z microSD zunanjo pomnilniško kartico do 64 GB (gigabajtov). Operacijski sistem Android v osnovi zaseda polovico te zmogljivosti, z uporabo zunanje pomnilniške kartice prostor za shranjevanje ne bi smel biti problem.

Vse navedene specifikacije so možne po zaslugi zmogljivosti baterije kapacitete 2.000 mAh (miliamperov), ki omogoča precejšno zmogljivost telefona srednjega razreda.

Aplikacije, standardno nameščene na ta pametni telefon ustrezajo obema Google in Samsung aplikacijam. Najdemo torej aplikacije kot so Gmail, Google Maps, klepetalnice Hangouts in YouTube kot tudi aplikacije kot so ChatON in Samsung Apps. V vsakem primeru imamo internetno povezavo za dostop do več sto brezplačnih aplikacij spletne trgovine Google Play, kjer si lahko vsakdo prenese aplikacije in jih namesti na svoj pametni telefon.

Samsung Galaxy Core vključuje brezične internetne povezave vključno z Wi-Fi in 3G povezave (podatkovne povezave, ki ponujajo največjo hitrost prenosa do 21 MBPS). Poleg tega ima brezično povezavo Bluetooth 4.0 in povezavo GPS. Vključuje aplikacijo FM radio.

Vsebuje tudi 3.5 mm mini vtič, izhod za slušalke/zvočnike in micro USB 2.0 izhod, ki omogoča polnjenje telefona oziroma lahko deljuje kot sredstvo za prenos datotek med terminalom in katero koli drugo napravo.

V prodaji je v dveh različicah, z belim in črnim ohišjem.

 

Tehnični podatki in specifikacija.

 

SAR za uporabo naprave tega modela.

SAR (Specific Absorption Rate) je merska enota za količino RF energije, ki jo telo absorbira med uporabo mobilnega telefona. Mobilna naprava je radijski oddajnik in sprejemnik. Zasnovana je tako, da ne presega emisijskih omejitev za izpostavljenost radijskim valovom, elektromagnetna polja radijskih frekvenc, ki jih priporočajo mednarodne smernice. Mejna vrednost SAR za mobilne naprave je 2 W/kg.

Najvišja vrednost SAR po smernicah za uporabo naprave tega modela je:

Več koristnega branja na povezavi:

Mobilni telefoni in zdravje (brošura Foruma EMS v sodelovanju z inštitutom IZMF).

 

Nasveti za nakup pametnega telefona.Komentarji so izklopljeni.

Call Now Button