Telefonski klici preko spleta (skype)

Brezplačno internetno telefonsko omrežje

Telefonske klice lahko opravljate tudi preko spleta. Pogovori so mogoči znotraj naših meja, še posebej aktualni pa so v primeru komunikacije med različnimi državami. Priljubljen program oziroma preprost uporabniški vmesnik, ki to omogoča je skype, sicer eden od mnogih. Omogoča tudi pošiljanje besedilnih sporočil in datotek.

 

 

Kaj potrebujete?

Vse kar potrebujete je, da si namestite na računalnik brezplačno programsko opremo in imate zvočnike ter mikrofon ali slušalke z mikrofonom. Ko želite z nekom komunicirati potrebujete njegov elektronski naslov ali uporabniško ime. Pogovori za glasovne ali video klice so brezplačni.

Sistem sicer omogoča tudi zelo poceni klice na stacionarne ali mobilne telefone.

 

Nameščanje programa skype.

Na spletni strani www.skype.com najdete program za namestitev. Kliknite na gumb desno zgoraj (Get Skype). Izberite za kakšno napravo ga potrebujete (namizni  računalnik, mobilni aparat, tablični računalnik, domači telefon, tv, ostale naprave). Za brezplačno verzijo izberite free Skype. Kliknite gumb za pridobitev programa (Get Skype oz. Download). Program shranite na vašo napravo (Save File) in ga namestite z zagonom datoteke (SkypeSetup.exe, Run). Izpolniti morate še obrazec s svojimi podatki in izbrati uporabniško ime (Create an account) in lahko pričnete z uporabo.

 

Ohranite stike, klepetajte s prijatelji in znanci. Tudi s tistimi, ki so v tujini.Komentarji so izklopljeni.

Call Now Button